Award Winning Revitalization of Lui Seng Chun Heritage Conversation

Lam Chung Wai, Tony Demonstrates The Revitalization of Lui Seng Chun Heritage Conversation

Lam Chung Wai, Tony, the thinktank behind the highlighted work Heritage Conversation by Lam Chung Wai, Tony spells out, Adaptive reused a Chinese tenement house as a Chinese Medicine Centre with minimum intervention and preserve authenticity of the old character of the building. New additions are hidden as much as possible to let the old element to be appreciated by the public. Glass enclosure is introduced to improve the clinical environment while the character of open veranda is maintained. Major façade of the building is preserved with the new exit stair put at the less obvious location. The interior design of the veranda can be seen from outside which becomes part of the façade design..

Award Winning Revitalization of Lui Seng Chun Heritage Conversation Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=35379

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to World Designers homepage.

Design Mediation
Copyright © 2010 - 2018 World Designers - world-designers.com - All Articles